Hälytysosasto

Punkaharjun Vpk:n hälytysosastoon kuuluu noin 20 koulutettua sammutusmiestä, joiden ikä vaihtelee 18 ja noin 65 vuoden välillä. Hälytysosasto kokoontuu harjoituksiin Punkaharjun paloasemalle tiistaisin ja torstaisin klo 18.00. Sammutusmiehet saavat koulutusta Etelä-Savon Pelastuslaitoksen ja Spekin järjestämien kurssien kautta.

Hälytysosasto vastaa kaikista sammutus- ja pelastustehtävistä vastealueellaan Etelä-Savon pelastuslaitoksen kanssa tekemänsä palokuntasopimuksen mukaisesti. Hälytystehtävien hoitamiseen Punkaharjun vpk:lla on käytettävissään ajanmukainen ja hyvätasoinen sammutus – ja pelastuskalusto, joka koostuu kolmesta autosta, kahdesta veneestä, moottorikelkasta ja mönkijästä.

Punkaharjun Vpk:n hälytysosaston lähtövalmiutta pidetään virka-ajan ulkopuolella yllä varallaolo-järjestelmällä, jonka vahvuus on yksi yksikönjohtaja . Hälytysosasto lähtee hälytyksiin  mahdollisimman nopeasti siitä hetkestä kun hälytys on tullut.

Hälytysosaston hälytysmäärä on vuosittain noin 120 – 180 kappaletta. Tarkemmat tiedot vuosittaisista hälytysmääristä löytyvät sivupalkin kohdasta ”hälytykset”

Yhteystiedot:

Palokunnan päällikkö Juha Massinen

puh. 040 539 8602

S-posti: punkaharjun.vpk48@gmail.com  / juha.massinen@etelasavonha.fi